Политици с коментар за символиката на номерата в изборната бюлетината 25.09 | 20:00

От iNews

Централната избирателна комисия (ЦИК) изтегли днес жребия за определяне на номерата в бюлетината на партиите и коалициите за предсрочния парламентарен вот на 27 октомври. Пред журналисти представители на политическите формации коментираха символиката на числата.

Българските избиратели са поставени в една много сложна ситуация, защото те не избират между добро и лошо, а избират между лошо и по-лошо. Основната ни задача е да направим България нормална държава, коментира Николай Неклеевич от партия "Булгари", която ще се яви под номер 5.

Номерата са част от случайността, каза Станислав Балабанов от "Има такъв народ". Той определи като добър знак номерът в бюлетината на партията - 7. Ние от "Има такъв народ " винаги играем на сигурно. Оттук нататък българските граждани ще имат възможност да направят избор между тоталния разпад сред политическите партии и разума, коментира той, циитирн от БТА.

Нашият номер е 8 - това е новото начало за коалиция "Движение за права и свободи – Ново начало", каза Атидже Вели. Тръгваме на следващите избори с амбиция, експертен потенциал, политическа воля, управленска култура. Ще работим да отговорим на очакванията на българските граждани за по-добър живот, което може да се случи само с излъчване на работещо мнозинство в следващия парламент. Стабилно управление с участието на "ДПС – Ново начало", коментира Вели.

Отдавна сме се отказали да търсим символика в номера, каза депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков. Концентрирани сме върху това да зададем един позитивен дневен ред на кампанията. Надявам се кампанията да бъде позитивна, за да може да направим нещо различно след нея, а не както винаги, коментира Биков. ГЕРБ ще победи, с който и номер да се яви на изборите, каза депутатът от ГЕРБ-СДС Даниел Митов и добави, че номерът на победата на изборите ще е 18.

Участваме с номер 25 на тези избори като коалиция "Русофили за България". Ние сме за смяна на геополитическия вектор. Ние сме най-бедната държава в Европейския съюз (ЕС), ние сме в демoграфска криза, каза Румен Георгиев, председател на партия "Русофили за възраждане на отечеството".

Не търсим символика, важното е, че 26-и е денят за размисъл и сме убедени, че това ще бъде запомнящо се, заяви депутатът от "Продължаваме промяната – Демократична България" Катя Панева. Разчитаме на нашите посланици и предизборна кампания, която е обърната към младите, към качествено образование и здравеопазване и най-вече – имаме план, за да излезем от политическата криза, в която сме попаднали. В предстоящия вот на фона на скандалите, които се случват в нашите опоненти, ние ще бъдем алтернативата на България, коментира Панева.

Атанас Атанасов, водач на 24-ти Многомандатен избирателен район на "БСП – Обединена левица", коментира, че 28 е номерът на обединеното ляво в България. "БСП – Обединена левица" не търси символика и не разчита на лотарията. Ние търсим, намираме и предлагаме решения на проблемите на хората, каза той. Излизаме с млади, нови лица. "БСП – Обединена левица" ще се върне като водеща политическа сила в страната, каза още Атанасов.

Водещи

Най-четени