Полицаите на нов протест пред парламента в неделя 03.11 | 20:17

Политиците ни превърна в „Обществен враг №1“. Ако напуснем, няма кой да ги пази от „народната любов“, казват служителите на реда

От iNews.bg

Полицаите подготвят нов общонационален протест тази неделя. Той ще се състои пред Народното събрание на 8 юни от 13 ч. и в него са поканени да се включат всички служители от сектор "Сигурност", става ясно от разпространена днес декларация на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР). Служителите на реда са категорични, че проектозакона за бюджета за 2016 г. трябва да бъде оттеглен и разходите за социалните привилегии на хората във вътрешното министерство трябва да бъдат възстановени. В противен случай масовото напускане на системата ще стане факт и вече няма да им кой да пази държавата и България ще бъде унищожена.

"Свидетели сме на безпрецедентна атака срещу държавността в България. В момент, в който Европа е залята от бежанска вълна, изпълнителната власт в страната, в лицето на Министерски съвет и Министерство на финансите, оголва и обезличава всички звена, грижещи се за нейното опазване. Прави го с безумно и задкулисно предложение за "реформи" в сектор "Сигурност". Решение, взето от страна на управляващите, които отвращават и прогонват професионалистите в системата. Хора, отдали живота си за България. Сега е моментът да покажем на политиците, че не те определят държавността, а народа! Това е смисълът на демокрацията, а ние като служители в МВР сме част от този народ", пише в декларацията на полицаите.

Те обвиняват правителството и че е сринало авторитета на служителите на реда пред обществото. "Атаките от страна на Министерски съвет във всевъзможни медии, доведоха до тоталното сриване на авторитета на институцията МВР. Превърнаха, тези които пазят обществения ред и държавността в "Обществен враг №1”. Направиха го целенасочено и тенденциозно. По този начин ще постигнат своите политически цели, но предават националните интереси", се казва още в декларацията.

1591898

От синдиката на полицаите обръщат внимание и на факта, че във времената на криза нито веднъж не са били намалявани заплатите на политиците, докато това непрекъснато се случва с обикновените хора. "Как и с какво политиците и управляващите "спомогнаха" през всички тези години на преход на народа да посрещне постоянната икономическа криза, в която се намираме?! Намалиха заплатите си, отказаха от социалните си придобивки, намалиха субсидиите за партиите? С какво работещите в системата на МВР съгрешиха, че само и единствено те трябва да понесат открито престъпното управление на държавата за целия преходен период !?!", питат от СФСМВР.

"Задават ли си въпроса политиците, какво би се случило, ако всички честни и достойни хора, работещи в системата на МВР, подадат заявление за напускане в рамките на един месец? Кой ще ги пази от "народната любов" и от непрестанно напиращия миграционен поток? Нека всички се обединим срещу това национално предателство и да покажем ясно, че няма да позволим държавата да бъде затрита! Нека всички служители от структурите на МВР и сектор "Сигурност", да заявим категорично, че опитите за гавра с нас приключиха! Нека Консултативният съвет за национална сигурност при Президента, да прецени - кой в действителност носи националната заплаха за тази държава! За последната година политиците ни отнеха много. Да не им позволяваме да ни отнемат всичко! Нека да спрем унищожението на България!", гласи призивът на полицаите.

Освен правителството да оттегли проектозакона за Бюджет 2016 в частта му, засягаща социалните права на служителите на реда, от СФСМВР настояват и за право на колективен трудов договор за държавните служители в сектор "Сигурност", право на синдикалните организации в него да се присъединяват в национално представителни синдикални организации, както и заплатите на полицаите да бъдат обвързани със средната работна заплата за страната.

Водещи

Най-четени