Полицаи и санитари се скараха кой да почисти човешки останки 31.08 | 17:18

От прокуратурата смятат, че зоната е на БДЖ

От Цанка Донкова

Полицаи и санитари са се скарали кой да почисти човешки останки. Става дума за мястото, където влак сгази медицинска сестра Антоанета Пържова. Разправията е станала заради нежелание от страна на служителите от МБАЛ - Благоевград да почистят останките от размазаната до релсите медицинска сестра, съобщава регионалният сайт Struma.bg.

Разследващият полицай е наредил на санитарите те да се заемат с тази задача, но отговорът бил: "Събирай ги ти”. При създалата се ситуация е извикан екип на "Гражданска защита", който е на подчинение на службата за пожарна безопасност и защита на населението, да изпълни задачата.

Части от трупа на 64-годишната медсестра в петък преди обяд все още се намираха на жп релсите. На метри от мъртвата материя с кръв беше захвърлен черен найлонов чувал. "Това е неморално и нехристиянско. Не може човешки останки да бъдат оставени така зарязани и да бъдат разнасяни от кучета и гарвани”, коментираха рибари, които минаваха покрай местопроизшествието.

Следователи с богат опит коментираха, че обикновено на местопроизшествие със загинали или убити вършат "тежката и мръсна работа" заедно със санитарите. При такива случаи на огледа задължително присъства съдебен медик, но всички процесуално-следствени действия се координират от разследващия полицай. Трупът се прибира и транспортира с линейка на болницата за аутопсия или съдебна експертиза, а след това съдебният медик преценява кога да го освободи и предаде на близките.

От Окръжна прокуратура заявиха, че по случая е образувано досъдебно производство за смърт в резултат на транспортен инцидент с влак, което ще бъде под тяхно наблюдение. БДЖ има сервитутна линия от 6 метра от двете страни на жп релсите, така наречената "зона за безопасност”, и следователно те носят отговорност за нейното почистване, считат от държавното обвинение.

Водещи

Най-четени