Полицаи откриха изгубили се малики деца 12.03 | 12:28

Невредими са, срещу родителите им започва бързо производство

От iNews.bg

След упорито издирване полицейски служители откриха невредими две деца, изгубили се вчера край Любимец. Сигнал за изчезването на двете деца /момченце на 5 години и 4-годишната му сестричка/ е подал вчера в полицията 16-годишен техен роднина. Според данните децата, придружавани от по-големия им брат /на 11 години/, тръгнали към сметището, намиращо се между с. Георги Добрево и Любимец,  докато се гонели, се изгубили в близката гориста местност. Те живеели с родителите си в къща в с. Георги Добрево, но по същото време майката и бащата били в с. Момково.

Незабавно била създадена организация, полицейски служители от Свиленград и Любимец, пожарникари и полицаи от ГПУ-Свиленград  се включили в издирването на децата, продължило цяла нощ с помощта на две служебни кучета и преносима термовизионна камера.

В резултат на упоритото търсене, тази сутрин към 8:00 часа, децата са открити невредими в местност в с. Ерусалимово, откарани са в местната болница за обстоен преглед.

По случая в РУ- Свиленград е образувано бързо производство по чл.182 ал.1 от НК- срещу родител, оставил малолетните си деца без надзор и достатъчно грижи, и създал опасност за тяхното физическо развитие. Ще бъдат уведомени и социалните служби.

Водещи

Най-четени