Полицейски ескорти за първолаците в няколко училища (СНИМКИ) 15.09 | 16:40

КАТ започва едноседмична кампания за повече сигурност и без жертви по пътищата

От iNews.bg

За трети пореден път първокласници бяха съпроводени до класните си стаи от представители на полицията. Това е жест, с който искаме за пореден път да покажем, че безопасността на децата и в училище, и на пътя, трябва да е приоритет за всички, каза началникът на "Пътна полиция" в Главна дирекция "Национална полиция" комисар Бойко Рановски, който бе гост на тържеството в столичното 119 Средно училище "Акад. М. Арнаудов". Там малчуганите, освен  от своите учители, бяха придружени и от шестима инспектори от ГД"Национална полиция" и СДВР,  Етиен Леви, Искрен Пецов, Прея, Михаела Филева и Ники Станоев.

"На този ден родителите трябва да се замислят за поведението си, примера, който дават и дали полагат достатъчно усилия за опазването на живота и здравето на своите деца. Традиционно на този ден "Пътна полиция" започва националната кампания "Децата тръгват на училище", която цели да се пази живота на децата на пътя. Това е и причината днес да застанем пред вас с известни лица – певци и артисти, за да покажем още веднъж, че само обединени, можем да постигнем една по-голяма сигурност на пътя", каза комисар Рановски.

Началникът на "Пътна полиция" обяви пред медиите, че на 21 септември България ще се включи в инициативата на TISPOL Европейски ден без загинали на пътя. Мотото за нашата страна е "Спаси животи!". "Нека всеки допринесе за да няма жертви на пътя", каза комисар Рановски. Той посочи, че от днес до 21 септември ще има различни инициативи, чиято цел е да се обърне внимание на водачите да са по-внимателни на пътя. В края на официалната част, присъствалите на тържеството, имаха възможността да оставят своето послание, за да станат пътищата по-безопасни.

Водещи

Най-четени