Порой потопи улици и сгради в Пловдив, удари и градушка 31.05 | 17:05

За няма и 30 минути се изляха по 40 литра на кв. метър

От iNews.bg

Силна буря и порой в Пловдив. Десетки улици и сгради са наводнени. Екипите на пожарната са на крака. За по-малко от половин час в града са паднали 40 литра на квадратен метър. Сред наводнените сгради са две болници, включително и онкодиспансера, съобщава Нова телевизия.

Близо час продължи проливният дъжд, който беше придружен с градушка с големината на грахово зърно. В резултат на това, над 50 сигнала има до момента постъпили в пожарната в града.

Водата в подлеза на "Гладстон” водата в най-ниската си точка стига до половин метър. Движението в момента е спряно и има полиция. Десетки автомобили има закъсали по булевардите и централните улици на града, които се превърнаха в пълноводни реки. На места дъждоприемните шахти приличат на гейзери, тъй като не могат да приемат водата от силния порой.

Наводнен е подлезът на жп гарата. Десетки магазини потъват във вода. Наводнени са две болници, приземните етажи на онкодиспансера и на друго частно здравно заведение.

Продължава да вали дъжд в града и има и буря, но за щастие, няма пострадали хора. Това съобщиха от пожарната, а всички екипи са на крак и отдводняват над 50 обекта, за които имат сигнали. 

Водещи

Най-четени