Последно сбогом: България се прости със Стоянка Мутафова 09.12 | 18:00

Поклонението се състоя в Сатиричния театър

От iNews.bg

България преклани глава пред великата Стоянка Мутафова. В петък, на 97-годишна възраст, кралицата на комедията си отиде от този свят след дълъг престой в реанимацията на ВМА. Поклонението се състоя в Сатиричния театър.

Госпожа Стихийно бедствие, както я наричаха мнозина, се превърна в една от най-възрастните активно играещи актриси в целия свят.По време на дългата си кариера Стоянка Мутафова изигра над 100 роли. В памет на звездата в Сатиричния театър ще има и стол с нейното име. 

"Стоянка е жива! Стоянка е театърът, тя е жизнелюбието и ние ще я обичаме, докато ни има”, сподели Татяна Лолова.

"Тя беше уникална жена. Учила и знаеща. Простачките обаче ги изиграваше идеално. Много обичаше публиката си. Не флиртуваше с публиката, но знаеше как да ѝ влезе под кожата”, сподели Славчо Пеев.  

"Не знам дали бих могъл да забравя един човек, който от ранното ми детство досега е раздавал усмивки”, допълни Вежди Рашидов.

"Стоянка ще остане за идните поколения като актьор, който безпрекословно обичаше сцената. Неслучайно хората я обичат до ден днешен и ще я обичат още години наред. Има защо. Не всеки притежава нейната енергия”, каза Васил Найденов

"От сцената тя ни завладяваше с океан от емоции. Така ни завихряше, че никой не можеше да остане равнодушен пред нейната сила”, посочи Йорданка Фандъкова.

"Имали сме толкова щастливи мигове, толкова сме се смяли заедно. Прекрасни дни преживяхме. Тя ще ми липсва страшно много”, допълни Искра Радева.

Водещи

Най-четени