Поставят под карантина огнеборците, гасили пожара в дома в Благоевград 11.05 | 15:45

Пожарът в стая на 3-я етаж на дома е предизвикан от пламнало от зарядно за телефон

От iNews.bg

12 пожарникари, гасили горелия Дом за възрастни хора ще бъдат поставени под карантина, двама са приети в МБАЛ, все още не са настанени в болница, пише БГНЕС.

Пожарът в стая на 3-я етаж на дома е предизвикан от пламнало от зарядно за телефон, единственият обитател на стаята се опитал да гаси сам, но не успял.

В самостоятелна стая в дома е изолиран 78-годишен мъж, дал положителна проба за корона вирус. В дома се тестват всички-служители и обитатели, на този етап има само едната положителна проба на човек от персонала.

На място към 12 ч. пристигна и директорът на ГД ПБЗН ст. комисар Никола Николов. Той благодарил на персонала на заведението, действали са адекватно. Част от обитателите на дома са изнесени на ръце. Продължават да се дезинфекцира дома и да се прави оглед, за да може обитателите да се приберат до края на деня.

Според гл. комисар Николов има два варианта за да бъдат предпазени пожарникарите, влезли в дома – да бъдат под карантина за 3-4 дни и след това да бъдат тествани, и другият – да прекарат карантина в пожарната служба, за да не застрашават близките си. Общо 12 души са били в Дома при гасенето", каза Николов.

Двама от обитателите на дома са леко пострадали от пожара, приети са в Спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград, все още са там. Единият е с леки обгаряния по ръцете, а другият е вдишвал пушек. Все още не са настанени в отделение.

Водещи

Най-четени