Постоянен арест и за третия фермер с фалшиво евро? 03.11 | 08:36

Окръжната прокуратура в Пловдив повдигна обвинение на Атанас Ангелов

От iNews.bg

Окръжната прокуратура в Пловдив вече повдигна обвинение и на третия задържан по случая с 12-те фалшиви милиона евро, "изплували" от язовира в Първомай. Магистратите искат постоянен арест за земеделскияпроизводител Атанас Ангелов.

Според разследващите тримата задържани не били част от организирана престъпна група. Единият от тях бил реабилитиран, а другите двама досега не са имали вземане-даване с правосъдната ни система.

Припомняме, че арестуваните потопили парите на дъното на водоема, след като разбрали, че са разкрити. В бащината къща на единия в село Татарево униформените открили огромно количество оръжие, марихуана и кашон с пари. Пушките се оказаха част от един от най-зрелищните обири на оръжейни магазини у нас, станал преди две години в Хасково.

Печатницата за фалшивите пари бе атакувана от ГДБОП преди 7 години отново заради фалшиви пари. Собственикът ѝ Петър Петров-Растера е с присъда на първа инстанция от 2.8 години затвор, но я обжалва. Печатницата работи в момента и е проверена.

Предполага се, че откритите фалшификати са отпечатани преди седем години. Изработката им е толкова добра, че банкнотите почти не се различават от истинските. 

Водещи

Най-четени