Почина началникът на отбраната ген. Андрей Боцев 28.02 | 06:47

Политици и негови колеги изказаха съболезнования в социалните мрежи

От iNews

Началникът на отбраната генерал Андрей Боцев е починал след тежко боледуване, съобщиха от Министерството на отбраната. Политици и негови колеги изказаха съболезнования в социалните мрежи.

"Андрей Боцев ще остави трайна следа в съвременната военна история на България с честната си служба в Сухопътните войски, с принципното си отношение и воля за решаване на наболелите проблеми във Въоръжените сили, с достойния пример на командир", написаха в съобщението от Министерството на отбраната.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов изрази чрез социалните медии съболезнования на близките. "Генерал Боцев беше верен съратник в делото ми да възвърна славата на българската армия", пише Каракачанов.

"България загуби един честен офицер. Светла му памет!", написа и депутатът от комисията по отбрана Милен Михов.

Генерал Андрей Боцев застава начело на военното ръководство на армията през март 2017година. По време на мандата му започна изпълнението на проекта за доставка на нови изтребители за армията. Стартираха и проектите за военноморските и сухопътните войски.

Въпреки трудностите генерал Андрей Боцев до последно вярваше, че политиците ще повярват в нуждата от армия:

"Армията е абсоютно необходима. Това е един от стълбовете на държавността. И ако няма армия, няма и отбрана, тя държавата няма как да съществува."

 

Водещи

Най-четени