Пощите спряха да приемат препоръчани пратки за чужбина 24.03 | 16:22

Мярката е наложена заради отменените полети на редица авиокомпании

От iNews.bg

Български пощи спряха изходящите препоръчани международни пратки. Това потвърдиха за БГНЕС от дружеството. От там уточняват, че преустановяват приемането на изходящи международни препоръчани писмовни пратки, колети и EMS пратки за всички държави. Приемат се само изходящи непрепоръчани пратки, освен до следните държави: Арабските Емирства, Йордания, Шри Ланка, Латвия, Кувейт, Тайван, Индия, Южна Корея, Хонгконг, Мароко, Азербайджан, Саудитска Арабия, Джибути, Либия, Тунис, Перу, Ливан, Френска Полинезия, Кайманови острови, Филипини, Малдиви, Тунис, Мианмар, Монголия, Македония, Дания, Суринам, Еквадор, Молдова, Казахстан, Малайзия, Индонезия, Гана.

Мярката се налага поради отменени полети на авиокомпаниите, затваряне на сухопътните граници със съседните държави, както и големи забавяния в транспорта и доставката на пратки в значителен брой държави във връзка с предприетите мерки за ограничаване разпространението на Коронавирус в световен мащаб. Тези обстоятелства водят до невъзможност за изпълнение на параметрите на услугите и стандартите за качество.

Стана ясно още, че "Български пощи” удължава и срокът, в който получателите могат да вземат пратка от пощенската станция, от 20 на 40 дни. Промяната важи за всички пратки, които са получени в пощенската станция след 16 март 2020 г. и ще важи за времето на извънредното положение.

Водещи