По-високи сметки за парно през декември ни удрят по джоба 02.01 | 09:59

Това се дължи на студа през декември и на поскъпването на природния газ през миналата година, обасни инж. Боян Паунов от "Топлофикация - София"

От iNews

Инж. Боян Паунов, директор на Дирекция "Експлоатационна дейност" в "Топлофикация – София" разкри с колко ще нараснат сметките за парно през декември и как може да спестим разхищението на топлинна енергия.

По думите на експерта, очакваните по-високи сметки за месец декември се дължат на по-ниските температури в този период, както и поскъпването на природния газ през миналата година.

Инж. Паунов е категоричен, че увеличението на природния газ с 3.5% от 1 януари 2019 г. няма да окаже влияние върху сметките през новата година. Сметките са строго индивидуални както за всеки клиент, така и за всяка сграда с етажна собственост, така че повишението на сметките не може да бъде точно изчислено, подчерта експертът.

За понижаване на сметките той препоръча първо да предприемем енергоспестяващи мерки като нова дограма, топлинна изолация и т.н. Освен това, пред отоплителните тела не трябва да има тежки зависи, обемни предмети, които затрудняват топлообмена и др.

Когато не сме в дома си, винтилите на радиаторите трябва да са оставени между "звездичка" и максимум 1 или 2 степен, допълни пред БНТ инж. Паунов.

Водещи

Най-четени