По сигнал: Омбудсманът проверява Софийския затвор 18.12 | 11:32

Спрян достъп до лична кореспонденция, отказ за зимни обувки и други несправедливости, ще нищи Мая Манолова

От iNews

Българският омбудсман Мая Манолова започна проверка на незаконното спиране на препоръчаните писма и ограничаването на кореспонденцията на задържаните от страна на администрацията на затвора, се посочва в сигнал до медията ни.

От 15.10.18 г. (вече повече от месец) препоръчаната кореспонденция на задържаните със съда, Прокуратурата и другите ведомства е противозаконно спряна, без обяснение от страна на администрацията на СЦЗ. По този начин (чрез жалби до Европа) журналистът, който се обяви срещу съдебния произвол в България с протестен видеоклип и който в момента е задържан под стража вече повече от 5 месеца в СЦЗ по изфабрикувани обвинения, че е поругал българското национално знаме, продължава борбата си за справедлива съдебна система дори и от затвора. Освен това, Михаил Михайлов завежда дела срещу Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" (ГДИН) за всяко беззаконие от страна на служителите на затвора – до сега е завел 3 граждански и административни дела срещу Дирекцията(ГДИН), което доведе до ярост началника на СЦЗ главен инспектор Д. Трайков.

Като своеобразно "наказание", Михайлов е преместен от 13-та в 11-та група, а кореспонденцията му бе изцяло спряна и сега журналистът нито може да изпраща, нито да получава писма. Отказани са му зимни обувки и дори през зимата  е принуден да ходи с джапанки – това са единствените "обувки", с които Михаил Михайлов разполага в затвора.

Делото по случая на Михаил Михайлов ще се гледа на 19.12.2018 година от Апелативен специализиран наказателен съд.

Водещи

Най-четени