Предотвратиха измама с лизингови автомобили 23.09 | 15:42

Колите били откраднати от германска лизингова фирма

От Кремена Бедерева

Гранични полицаи предотвратиха застрахователни измами с лизингови автомобили, съобщиха от пресцентъра на МВР. Две BMW-та, "Ауди А4" и бус "Форд" са спрени на ГКПП-Капитан Андреево и в района на Русе.

В първите часове на 21 септември две нови BMW-та пристигнали на ГКПП-Капитан Андреево за излизане от страната. Немските автомобили, произведени през тази година, са с германски регистрационни номера.

Шофирали ги българи с пълномощни - Д. Х.(28 г.) и Р.А. (42 г.). При паспортния контрол граничният полицай се усъмнил дали скъпите возила не са обект на застрахователна измама и ги отклонил за проверка.

По-късно е осъществен контакт с лизинговата фирма в Германия, откъдето служител заявил, че и двете коли са били отнети противозаконно. Автомобилите са предадени с протоколи за доброволно предаване.

В хода на работата по случая е установено, че обект на измама са още два автомобила, които предстои да напуснат България - лек автомобил марка "Ауди А4" и микробус "Форд Транзит". Информацията за тях е предадена на служители от областната дирекция на МВР-Русе и към 12 часа на 21 септември, двете коли са задържани в района на Русе.

И те са с германски регистрации, произведени през тази година, шофирани от българи с пълномощни. Четиримата шофьори са от Русенско, предстои изясняване как и от кого са били наети да транспортират четирите нови автомобила.

Водещи

Най-четени