Представят законодателни промени, свързани с безопасността на пътя 05.03 | 07:05

Те ще бъдат представени днес в парламента пред близките на загинали в катастрофи

От Георги Георгиев

Законодателни промени на Наказателния и Наказателно-процесуалния кодекс, свързани с безопасността на пътя, ще бъдат представени днес в Народното събрание на среща с близки на жертвите на пътнотранспортни произшествия, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Събитието е организирано от Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. 

На 20 февруари тази година бе проведена кръгла маса на тема "Заедно за безопасност на пътя”, в която участваха и близките на пострадали при катастрофи. Тогава Цветан Цветанов коментира, че законодателството, свързано с пътните инциденти, трябвало да бъде по-адекватно и именно Народното събрание било мястото, където законът да бъде променен, както и моралът на правораздаване.

Тогава вътрешният министър пое ангажимента тези законодателни промени да се обобщят и в рамките на десет дни те да бъдат представени на близките на загиналите.

В срещата ще участват заместник-председателят на Народното събрание и председател на парламентарната вътрешна комисия Анастас Анастасов, вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, депутати и представители на ГД "Охранителна полиция" и Столична дирекция на вътрешните работи.

Водещи

Най-четени