Президентът: Ветераните и военноинвалидите са нашите учители по родолюбие 06.05 | 17:31

България има бъдеще, само с патриотизъм, здрав национален дух и висок морал, каза Радев

От iNews.bg

Силата на съвременните армии не се измерва само с числеността на личния състав и с технологичното ниво на въоръжението, а преди всичко със силата на традициите и неуморния дух. С тези думи президентът Румен Радев приветства в Централния военен клуб в столицата ветераните, военноинвалидите и военните от запаса и резерва от Втората световна война и представителите на военно-патриотичните съюзи по повод Деня на храбростта и празника на Българската армия – 6 май.

"Вие сте хората, които държите традициите живи, а духа висок. И затова е моята огромна благодарност към вас. Знам, че годините за вас са трудни, но дори в тези трудни времена позволихте вашите патриотизъм, дух и любов към Родината да бъдат съхранени. И затова вие сте нашите учители по родолюбие", заяви държавният глава.

Президентът и върховен главнокомандващ Румен Радев подчерта, че България има бъдеще, само ако имаме патриотизъм, здрав национален дух и висок морал. "Благодаря, че продължавате да носите тази любов, да вдъхновявате по-младите от вас, да работите със своето поколение и с Министерството на отбраната в усилията да градят нови бойни способности, да поддържат старите и да издигат авторитета на Българската армия", каза още в слово си държавният глава.

Водещи

Най-четени