Президентът на Израел пристига на официално посещение у нас 07.07 | 07:47

Росен Плевнелиев и Реувен Ривлин ще открият паметник на спасяването на българските евреи

От iNews.bg

Днес на официално посещение у нас пристига президентът на Израел Реувен Ривлин. То е по покана на българският държавен глава Росен Плевнелиев. Сред основните теми на разговорите с Ривлин ще бъдат двустранното търговско-икономическо и инвестиционно сътрудничество, енергийната диверсификация, ситуацията на сигурност в Европа и в региона на Близкия Изток и миграционната криза.

В 10:15 ч. на площад "Св. Александър Невски" ще се състои церемонията по официалното посрещане на президента на Израел. Реувен Ривлин ще положи цветя пред паметника на Незнайния войн. В 10:40 ч. президентите Плевнелиев и Ривлин ще проведат среща "на четири очи" на Дондуков" 2, след което ще се състоят пленарните разговори на официалните делегации на Република България и Държавата Израел.

Двамата държавни ръководители ще дадат съвместна пресконференция, която е от 11:55 ч. в Гербовата зала. В 16:45 ч. Плевнелиев и Ривлин ще открият Паметник на спасението, посветен на българската еврейска общност, спасена в годините на Втората световна война, предаде БГНЕС. В рамките на държавното си посещение в България президентът Реувен Ривлин ще проведе срещи с председателя на Народното събрание Цецка Цачева, както и с министър-председателя Бойко Борисов.

Водещи