Президентът продължава да бяга от обяснение в парламента за тайната му среща 20.05 | 15:01

„Няма да отида в тази комисия, защото вярвам, че по този начин работя за една правова държава“, категоричен беше държавният глава

От iNews.bg

Президентът Росен Плевнелиев за пореден път заяви, че няма да отиде във Временната анкетна комисия "за изясняване на всички факти и обстоятелства, свързани с дейността на фирмите лицензианти на ДКЕВР за разпределение и снабдяване с електроенергия, а също и дружества концесионери за добив на природни богатства, довела до ощетяване на българските граждани и българската държава, както и нерегламентираните им контакти с представители на държавата и свързани с политически партии лица".

 

Президентът Росен Плевнелиев обяви в с. Пристое, че няма да легитимира противоконституционни и антидемократични действия с явяването си пред комисията. 

"Няма да отида в тази комисия, защото вярвам, че по този начин работя за една правова държава", категоричен беше държавният глава в отговор на журналистически въпрос.

 Помолен да коментира прекратена прокурорска проверка в Софийска градска прокуратура, президентът заяви, че с цялото си уважение към институцията очаква "да се извършат необходимите проверки и да се покажат фактите и истината за случилото се".

Държавният глава изрази благодарност на главния прокурор за бързата му и адекватна реакция по случая.

Решението на НС за сформирането на временната комисия беше взето, след като стана ясно, че по време на посещение в Австрия президентът Плевнелиев е разговарял с шефа на EVN Щефан Шишковиц.

Най-четени