Прекратяват издирването на изчезналото семейство 25.04 | 20:34

Спасителната акция ще бъде подновена на 26 април

От Цанка Донкова

Временно ще се прекрати спасителната акция по издирването на изчезналото семейството. Тя няма да продължи през нощта, заради лошото време.

4-членното семейство изчезна, след като колата, в която е пътувало е била залята от пороя край село Винево.

"Дъждът, който вали в момента, създава неблагоприятни условия, с които не могат да се справят спасителните екипи. Търсенето ще бъде подновено утре сутринта от 8:30 ч. Това заяви кметът на село Винево Фикрет Исса, съобщава агенция "Фокус".

Утре (26 април) в издирването ще се включат и доброволци, организирани от шест села. Ще се търси по дерето, като в спасителната акция ще се включат и водолази. Според кмета Исса, обстановката в селото след инцидента е лоша.

"Това е ужасна трагедия”, посочи той. Фикрет Исса изрази опасения, че няма как другите трима души от семейството, чиито тела не са открити, да са се спасили ,защото водата е завлякла колата от моста. Пътят за село Винево е отклонен, минава се през селата Ангел Войвода и Боян Ботево.

Кметът обясни, че не може да каже кой носи отговорност за лошото състояние на моста, това може да каже общинският кмет на община Минерални бани - Мюмюн Искендер, който в момента отсъства. Утре на мястото ще бъде заместник кметът - Муса Чолак.

Днес (25 април) беше намерено тялото на 56-годишна жена. Бе намерено и тялото на 29-годишната д-р Ширин Мюмюнова Рамаданова, която живеела в кърджалийския квартал "Възрожденци". Издирват се още 56-годишен мъж и 4-годишно дете.

Водещи

Най-четени