Премиерът: Не замесвайте децата в мръсната предизборна кампания 13.02 | 15:09

„Опитаха се да ме пречупят с компромати и шпиони - не успяха. Сега това ли успяха да измислят демократите?"

От iNews.bg

"Оставете децата на мира и не ги замесвайте в мръсната предизборна кампания. Има граници, които не трябва да се преминават. Днес за пореден път "пазителите на демокрацията" тормозят най-нагло децата ми, и то в техния дом. Нито те, нито синът на президента заслужават подобен тормоз". Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод днешната акция пред дома му, както и случая, касаещ сина на президента.
"Опитаха се да ме пречупят с компромати и шпиони - не успяха. Сега това ли успяха да измислят демократите? Това ли е върховенството на закона, това ли са демократите?", попита реторично министър-председателят Бойко Борисов и добави: "Докато ние правим  така, че хората да живеят в по-добра среда, те отишли, шпицкомандите на Радев, Мая и подобни политици - децата ми реват у нас, внуците реват - тези са демократите!", отбеляза Борисов. Министър-председателят посочи, че познава сина на президента Радев - умно, красиво момче, спортист.
"Не ви ли е срам да правите така с децата? Пак казвам - познавам го, много ми е симпатичен. На тази възраст всеки може да наруши нещо, ние сигурно с баща му сме правили по-големи глупости. Оставете ги на мира!", добави премиерът. "На снимка ще им ги пратя и ще ги питам демократи ли сте вие, върховенство на закона ли е това, какво искате вие? Провокации, да се бият ли хората, докато ние правим това?", реторично попита още министър-председателят.
Борисов коментира темата в Елхово, където направи оглед на изградената пречиствателна станция за отпадни води. Благодарение на проекта ще се преустановят наводненията в ниските части на Елхово. Инвестицията е за около 19 млн. лв. и се реализира по Оперативна програма "Околна среда", съобщиха от правителствената пресслужба.
52 милиарда лева са разходите за пенсии в мандата на правителството, отчете финансовият министър Кирил Ананиев. 3,4 милиарда лева нарастват средствата за възрастните през тази година спрямо 2017 г.
Ръстът на разходите за заплати в публичния сектор, включително на лекари и учители, е 62 процента.
От 2017 г. за заплати са дадени 33 милиарда лева.
Ананиев придружи премиерът Бойко Борисов при инспекцията му по-рано днес в новата пречиствателна станция за отпадни води на Ямбол, изградена с 29 милиона лева европейско финансиране. 
"Най-добрите пречиствателни станции, което имаме в момента в Европа, в най-развитите държави, същото правим ние тук…Наред с всичките срутища, свлачища, където изчистихме, които заварихме и ремонтираме в момента…Да не ме дразнят на тази тема, че такива мога да им ги наговоря, толкова добре сме ги направили".
Пред кмета на Ямбол Валентин Ревански Борисов припомни и за осигуреното финансиране за строителството на новата болница в града.

Водещи

Най-четени