Премиерът провери как върви ваксинацията в малките населени места 22.02 | 16:28

Заедно с премиера са здравният министър и генерал Мутафчийски

От iNews.bg

Премиерът Бойко Борисов провери как протича ваксинацията в малките населени места. По-рано днес той нареди да се изготви организация, така че мобилни екипи да тръгнат към отдалечените села и градчета.

Служители на Спешна помощ, които са пристигнали в село Самуилово, община Петрич с линейка рано сутринта, увериха, че ще поставят ваксина на всички желаещи. Доставени са 150 дози.

"Създадохме организация навсякъде линейки да достигат до труднодостъпни и отдалечени места и хората да се имунизират. 88 000 дози днес сме доставили в страната, за радост има много желаещи да се ваксинират. Зелените коридори ще продължат да действат, докато пристигнат 18,5 милиона дози безплатни ваксини за българите", заяви премиерът Борисов

 

Заедно с премиера е и здравният министър проф. Костадин Ангелов и началникът на Щаба - ген. майор Венцислав Мутафчийски.

"Най-възрастният ваксиниран човек е на 96 години, а най-младият - на 18. Обхващаме огромен диапазон от възрастови групи. Само в България върви полемика за ваксините. Щом са утвърдени тези ваксини, значи са ефикасни. По-добре която и да е ваксина, отколкото без", коментира ген.-майор Мутафчийски.

"Нямаме полемика по отношение на отварянето на заведенията. Има бавно и плавно покачване на заболеваемостта, но то се контролира и защото сме впрегнали всички усилия във ваксинацията. Колкото по-малко терен оставим на вируса, толкова по-бързо ще се върнем към нормалния живот", категоричен бе премиерът Борисов, с когото в Самуилово бяха министърът на здравеопазването Костадин Ангелов и председателят на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски.

"Най-важното е с ваксините да осигурим своеобразен здравен щит срещу COVID-пандемията. Ще определим конкретен координатор в Министерството на здравеопазването, с който да общуват кметовете от отдалечените населени места", уточни здравният министър. Ангелов добави, че личните лекари от тези райони, където не могат да получат ваксината и сами трудно могат да стигнат до РЗИ, ще могат да разчитат на полицията, която ще ги подпомогне с логистика по транспорта.

"Хората наистина проявиха зрялост и са абсолютно мотивирани да се ваксинират. Трябва да се ваксинираме, за да прекършим гръбнака на тази пандемия", отбеляза Мутафчийски

Водещи

Най-четени