Продължава блокадата и на пътя Стара Загора-Хасково 03.08 | 09:44

Старозагорският кмет днес има среща с протестиращите

От iNews.bg

Вече 60 часа е блокиран пътят между Стара Загора и Хасково, където е изходът към магистрала "Тракия", съобщава БНР. Нощта е преминала спокойно, но протестиращите ще останат на мястото безсрочно, докато не се разреши преминаването им към кръстовището за  магистралата. Полицаи и жандармеристи остават там на пост.

Пред БНР една от протестиращите, Искра Михайлова, каза, че никоя институция не е дала обяснение кой трябва да разреши недоволните да направят шествие по магистрала "Тракия" и да се приберат:

"Прехвърлянето от институция в институция на нас ни дойде в повече през тези 60 часа. Ние звъняхме навсякъде, звъняхме и в АПИ, говорихме с полицията, от АПИ казват, че преминаването може да бъде свободно, обезпечено от полицията. От полицията казват - АПИ трябва да разреши това и 60 часа не стана ясно кой може да обезпечи това преминаване, съответно преминаване не се случва. В момента ние се готвим за оставане тук".

За да остане обезпечен от хора лагерът на протестиращите, вече е пуснат график за дежурство на място, съобщиха организаторите.

В интервю за Нова телевизия, кметът на Стара Загора Живко Тодоров, който е член на изпълнителната комисия на ГЕРБ, заяви, че днес ще се срещне с протестиращите.

Полицията в града има съмнения, че шествието няма да е само за час, а ще остане постоянно като блокада, добави Тодоров. По думите му, всеки има право на протест, но не и да блокира цялата държава.

Водещи

Най-четени