Проекти за над 4 млрд. лв. се подготвят в София 17.09 | 08:53

Само за третия лъч на метрото София ще даде над 1,2 млрд. лв.

От Елица Елефтерова

София разполага с подготвени проекти за над 4 млрд. лв., заяви Фандъкова. "Само за третия лъч на метрото София ще даде над 1,2 млрд. лв. през периода 2014-2020 г.", допълни тя.

Освен това 600 млн. ще отидат за интегрирания проект за модернизация на градския транспорт. 200 млн. са предвидени за инсталация за "Топлофикация", която да оползотворява горивото от завода за отпадъци. Интегрираният план за градско развитие също ще струва 1,2 млрд. лв.

Относно зациклилия проект за завод за боклук столичният кмет поясни, че в момента се чака съдебно решение и не би трябвало да се правят предположения какво би било то. 

"Очаквам решението на съда за избора на изпълнител за втората фаза на завода. В зависимост от него ще действаме адекватно, така че да може да се гарантира изпълнението на този проект, чийто срок е краят на 2015 г.", заяви тя.

Фандъкова коментира и проекта за реконструкция на "Лъвов мост", срещу който граждански организации събират подписка. Предложенията на гражданите ще бъдат взети предвид, увери тя.

Предстои среща на Фандъкова с кмета на Рим в края на седмицата. Ще бъдат водени разговори по темата за културно-историческото наследство. Фандъкова очаква и специалисти, които да помогнат в работата по археологическите обекти и новите музеи.

Кметството и СДВР полагат непрекъснато усилия, за да запазят спокойствието и мирния характер на протестите до този момент, коментира пред в. "Преса" кметът на София Йорданка Фандъкова по повод наближаващия стотен ден на гражданско недоволство. 

Водещи

Най-четени