Проект ще подобрява достъпността на еврорегион Русе - Гюргево 13.07 | 06:55

Стойността му е 6,79 млн. евро, от които над 4,66 млн. отиват за община Русе

От Деляна Петкова

Договор за финансирането на проекта "Подобряване на достъпността на еврорегион Русе - Гюргево с паневропейски транспортен коридор N 9" ще бъде подписан на официална церемония в община Русе, става ясно от съобщение на общинската администрация в града.

Целите на този проект е да бъде подобрена инфраструктурата от една страна, а от друга - да бъде оптимизирана координацията на трафика в трансграничната зона. На територията на Община Русе това включва отсечката по бул. "Тутракан" от Дунав мост до Захарна фабрика.

Плановете са да бъдат обновени основните комунални мрежи – електричество, вода и канализация, телекомуникации, а пътното платно - ремонтирано и разширено.

Ще бъде изработена и обща система за събиране, обработка и обмяна на информация, която ще позволи по-добро управление на трафика с цел предотвратяване на задръствания и пътно-транспортни произшествия.

Общият бюджет на проекта е 6,79 млн. евро, от които за община Русе са предвидени 4,66 млн. евро. Министерството на регионалното развитие и благоустройството осигурява от държавния бюджет близо 700 хиляди евро, а финансовото участие на Община Русе е в размер на 166 хил. евро.

Водещи

Най-четени