Прокуратурата: Имахме десетки сигнали за оказване на натиск от Иванчева 18.04 | 12:02

Стотици преписки намерили в кабинета и дома на кметицата, които не трябвало да са там

От iNews.bg

Десетки сигнали за оказван натиск са били подавани срещу кмета на район "Младост" Десислава Иванчева. В този час Специализираната прокуратура и антикорупционната комисия изнасят още факти и подробности за причините за ареста й вчера. Досъдебното производство за търговия е влияние е образувано във връзка с ареста й, съобщи Иван Гешев, административен ръководител на Специализирана прокуратура, предаде БНТ. Той обясни, че производството е започнало през февруари като проверката е извършвана още от начало на декември. Производството е образувано след множество сигнали от граждани и предприемачи по отношение на неправомерни действия в Община "Младост".

В хода на разследването е събрана информация за още едно лице, което е строителен предприемач, извършващ действия на територията на район Младост, живял дълги години в чужбина.

"В резултат бих използвал термина "изнудван", по отношение на него е установен натиск, за да плати една сериозна сума. С оглед на обстоятелствата, че той не е този тип граждани, които се подават на този тип натиск, той се е свързал с колегите от комисия за противодействие на корупцията, беше разпитан и обясни конкретната ситуация", каза Гешев.

Той обясни, че е използван метод на натиск, маскиран с добри намерения за борба с лоши порочни практики във връзка със строежите в определения регион, с който са преследвани користни интереси. Начинът е бил да се бавят различни процедури и да не се решават. По време на обиска в Община "Младост" и дома на кмета на район са намерени стотици преписки, които е трябвало да бъдат при конкретни специалисти.

Водещи

Най-четени