Прокуратурата не търсила как доклад на службите се озовал у Брендо 20.04 | 14:27

Според Цветанов не е образувано дори досъдебно производство

От Елена Кирилова

Защо прокуратурата не търси как докладът на службите се е озовал в Евелин Банев - Брендо през 2008 г.? Този въпрос зададе заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, цитиран от агенция "Фокус”.

По думите му по случая не е образувано досъдебно производство и не се прави нищо в тази посока. Според Цветанов цялата информация, която излиза наяве цели единствено политически да се търси форма за отстраняването на силните лица в ГЕРБ в негово лице.

Бившият министър на вътрешните работи е на мнение, че това съвпада с очакванията на организираната престъпност, чийто гняв си е навлякъл през годините.

Цветанов твърди, че, когато Евелин Банев - Брендо е арестуван, у него е бил намерен доклада, който по-рано пък е бил изпратен до Флоров.

Заместник-председателят на ГЕРБ обвини Сергей Станишев, че е предоставил на организираната престъпност девет секретни материала. Във въпросните материали се съдържа информация за представителите на организираната престъпност, а лидерът на БСП е подсъдим за това.  

"Как по процесуалните изисквания, два месеца е срокът за задълбочена проверка по този сигнал, който е анонимен. В бързината, с която излезе Прокуратурата, се оказа, че има несъответствия с това, което каза висшата професионална фигура в министерството. Че всъщност записът не е унищожен; той е архивиран. Тази инженерна компетентност я няма в прокурора, който разпитва, но за всичко това прокурорите са информирани със съответните кореспонденции, осъществени между тях. Задаваме си въпроса – защо тогава имаше такова прочитане на този доклад от прокуратурата от политическите ни опоненти. Станишев веднага започна да говори, че трябва да изляза от политиката”, каза Цветанов.

Той твърди, че и до днес лидерът на БСП не се е извинил, въпреки че е обещал.

Заместник-председателят на ГЕРБ иска прокуратурата да покаже бързина към кредитните милионери. Той твърди, че хората се интересуват от работни места и дали инфраструктурата ще продължи да се развива.

"Никой не говори за кредитните милионери, които бяха обявени. Това са хора, които взеха кредити по милиони левове, при хиперинфлацията вложителите изгубиха парите си, а тези олигарси, създадени точно от тези политически партии, успяха да си ги защитят. Някой да говори за милионите, които бяха откраднати, да говори за досъдебните производства?”, каза Цветан Цветанов.

По думите му страната се нуждае от стабилно правителство, което да се ползва с доверието на Брюксел. Това ще гарантира отпускането на средства от Европа.

Бившият министър се похвали, че по време на управлението на ГЕРБ жертвите по пътищата значително са намалели от 1000 - 1060 души на 599 души през 2012 г.

Според Цветанов, когато има преобладаващо възрастно население, то съотношението работещи - пенсионери се променя. Той подчерта, че през последните 20 години повече от 2 млн. българи са заминали да работят в чужбина и в момента генерират БВП в други държави.

Създаването на добра инфраструктура би позволила по-лесно пътуване на хората у нас, което е предпоставка за намаляване на броя на хората, които заминават да работят в чужбина, обясни Цветанов.

 

Водещи

Най-четени