Прокурори могат да погнат и Фидосова 09.05 | 21:52

Възможна е проверка заради заема от 150 хил. лева от „Титан“

От Гергана Златкова

Има възможност прокуратурата да погне и водачката на листата на ГЕРБ за Монтана Искра Фидосова.

Причината е заемът в размер на 150 хиляди лева, който ексдепутатката е взела от компанията "Титан" собственик на футболния клуб ЦСКА.

Това става ясно от документ, разпространен от легия "Антимафия”, според който парите са били заем, взет през 2007 година. По това време Бойко Борисов е кмет на столицата.

Сигналът срещу Фидосова бе изпратен до главния прокурор Сотир Цацаров преди месец. Според вносителите му съществува предположение, че висши длъжностни лица са замесени в пране на пари и престъпления по служба, пише "24 часа".

Вчера говорителят на "Антимафия" Петър Якимов получил отговор, от който става ясно, че той не е замотан или прекратен от обвинението, а е препратен на Софийската градска прокуратура.

Преди да стигне до нея обаче, е даден на отдела "Противодействие на тежката и организирана престъпност" към Върховната касационна прокуратура (ВКП).

Там е разгледан от самия шеф на отдела Марио Стоянов, който преценил, че е от компетентността на градската прокуратура.

"Получихме сигнала от ВКП и предстои да се прецени дали по него да се извършва проверка", каза за "Труд" говорителката на столичното обвинение Румяна Арнаудова.

За превода от 150 000 лв. още през 2011 г. съобщи лидерът на РЗС Яне Янев.

Водещи

Най-четени