Прокурори тарашат кабинети в президентството, Гешев разкри какво търсят 09.07 | 11:30

Тези действия са по две досъдебни производства – едното е по производство, водено от Военно-окръжна прокуратура, а другото производство се наблюдава от прокурори от спецпрокуратурата и се касае за престъпно сдружение за търговия с влияние

От iNews.bg

Прокурори влязоха в президентската институция, предаде БГНЕС.

Колите на прокуратурата са паркирани в двора на президентството, където се намира Ротондата "Свети Георги”. На място пристигна и бус на "Бюро по защита” към прокуратурата.

Доколкото съм запознат се провеждат действия по претърсвания и изземвания в два кабинета в сградата на президентската институция.

Това заяви главният прокурор Иван Гешев от Габрово, където в момента тече специализирана акция срещу битовата престъпност.

Единият кабинет се ползва от съветник на президента, а другият се ползва от негов секретар, съобщи още Гешев.

Тези действия са по две досъдебни производства – едното е по производство, водено от Военно-окръжна прокуратура, а другото производство се наблюдава от прокурори от спецпрокуратурата и се касае за престъпно сдружение за търговия с влияние (бел. ред. – производството, свързано със секретаря на президента по правни въпроси Пламен Узунов), каза още главният прокурор. Той допълни, че тези действия са предприети след разрешения от два съда.

Водещи

Най-четени