Пролетта идва със студ и дъжд 29.02 | 08:21

Най-ниските минимални температури ще бъдат между минус 8 и минус 3, най-високите - между 17 и 22 градуса

От Кремена Бедерева

Очаква се средната месечна температура през март да бъде около и под нормата. Това съобщиха от НИМХ-БАН, цитирани от БТА.

Най-ниските минимални температури ще бъдат между минус 8 и минус 3, най-високите - между 17 и 22 градуса. През тази година се очаква валежите да бъдат около и под нормата.

През първото десетдневие времето ще е доста динамично, с чести промени, усилване на вятъра, влажно, на места ще има и превалявания, но предимно слаби и предимно от дъжд, в Северна България - временно и сняг, но трайна снежна покривка няма да се образува.

В средата на десетдневието ще има и краткотрайно застудяване. През повечето дни от второто десетдневие температурите ще бъдат по-ниски от обичайните.

Времето ще остане променливо, по-често облачно, с превалявания от дъжд и сняг, а временно затопляне и по-спокойно се очаква да бъде около и през втората половина от десетдневието.

В началото на третото десетдневие ще има валеж, последван от понижение на температурите, но след това тенденцията е за по-сухо и спокойно време. Температурите постепенно ще се повишават.

Водещи

Най-четени