Променяме процедурата за получаване на българско гражданство 16.12 | 11:32

Вече е сформирана работна група от експерти на МВР, МВнР и ДАНС, обяви министър Екатерина Захариева

От iNews

Предстои промяна на процедурата за получаване на българско гражданство заради скандалите с търговия на паспорти. Това обяви от Йордания министърът на външните работи Екатерина Захариева, предава bTV.

Вицепремиерът заяви още, че вече е съставена работна група от експерти на МВР, МВнР и ДАНС, която трябва да доказва връзката с България, за да не се получи търговия с гражданство, когато се сключи брак с наши граждани.

Захариева вече се изказа против дейността и на Държавната агенция за българите в чужбина, покрай която избухна скандала, при който се оказа, че срещу заплащане е издавано удостоверение за произход, с което пък може да се кандидатства за българско гражданство. Според нея обаче няма смисъл от подобна процедура, след като така или иначе след това даването на гражданство трябва да се одобри от Министерството на правосъдието и президента.

Екатерина Захариева е в Йордания именно като част от българската делегация по време на визитата на официалната визита на президента Румен Радев в кралството.

Водещи

Най-четени