Протестиращи: Президентът извърши поредната подмяна 13.03 | 09:27

Лидерът на "Орлов мост" не одобрява служебното правителство

От Кремена Бедерева

Янаки Ганчев, лидер на инициативата "Орлов мост", изрази крайно негативното си отношение към така представения състав на служебното правителство. Президентът извърши поредната подмяна, коментира той пред TV7. 

По неговите думи избраният за премиер Марин Райков не е подходящ за поста, тъй като не е нито икономист, нито юрист. Ганчев отправи обвинения към служебния министър-председател, че е бивш агент на Държавна сигурност с аргумента, че няма как той да е завършил Международни икономически отношения в УНСС без да е съдействал на службите.

Информацията затова, че такава практика е съществувала, е от лични наблюдения на Ганчев, който е получил образованието си в същия ВУЗ.

Протестиращите са на мнение, че кръг от олигарси стои зад президента и му диктува какво да прави и кои хора да назначава. Ганчев е категоричен, че недоволството на гражданите няма да спре и протестите ще продължат. По неговите думи се очаква нова ескалация на напрежението.

Писателят Николай Колев-Босия, чиято "доматена революция" отбеляза началото на гражданското недоволство у нас, също сподели мнението, че напрежението в страната не може да се намали само с избор на служебен кабинет. Протестите може временно да бъдат туширани, но истинските проблеми си остават, коментира той.

По думите на Колев правителството е "редено" освен от президента, така също и от Цветелина Бориславова и кръга на Иво Прокопиев.

Важно в момента, според писателя, е дали ще има конгрес на ГЕРБ и дали Бойко Борисов и Цветан Цветанов ще бъдат свалени съответно от председателското и зам.-председателското място.

Водещи

Най-четени