Протестиращи блокираха Орлов мост в София 17.02 | 13:16

Дупничани пък затвориха част от пътя Е-79

От Ралица Стоянова

Протестиращи срещу високите сметки блокираха движението на Орлов мост в София, информира агенция "Фокус”.

В задръстването попаднаха коли на градския транспорт и лични автомобили на граждани, които изчакват пътят да бъде освободен.

Протестиращите скандират "оставка”, "мафия” "всеки ден ще е така, до победата”.

На мястото на протеста има много полиция. Полицаите са оборудвани с щитове и каски, но засега не се намесват по никакъв начин.

Около 6000 души са се събрали на протеста, според информация на протестиращите.

Автобусите, идващи от ж.к. ”Младост” обръщат по бул. ”Еминеску” и продължават в посока Сточна гара.
Превозните средства на масовия градски транспорт от НДК в посока център ще завиват по бул. ”Драган Цанков”, бул. ”Алея Яворов” и продължават по бул. ”Еминеску”.

Тролейбусите по линия 1,5, 8 от НДК в посока център ще обръщат при кино "Одеон”, а в обратна посока на "Винарово колело”.

Площадът пред Катедралата във Варна също е блокиран от протестиращи. До площада протестът беше плътно конвоиран от жандармерията, която не допусна протестиращите да се насочат към централата на електроразпределителното дружество, отговарящо за Североизточна България, във Варна на ул. "Девня”.

Предполага се, че протестиращите ще тръгнат към другата централа на електроразпределителното дружество, която се намира на изхода на Варна за София в района на Елпром.

Над 1000 души в Дупница пък блокираха движението по главен път Е-79.

Протестът преминава без ексцесии. Въпреки че нямат разрешение за шествие, протестиращите блокират движението като вървят по главния път, при тунелите.

Водещи

Най-четени