Протестиращи донесоха книги и учебници за Борисов 11.08 | 09:22

Протестиращи продължават да са блокирали „триъгълника на властта“ и „Орлов мост“

От iNews.bg

34-ият ден на недоволство започна. Протестиращите от Орлов мост прекараха сравнително спокойна вечер, ротациите през цялата нощ са продължили, въпреки че премиерът Борисов, чиято оставка се иска най-настоятелно, каза, че полицията няма да предприема действия, предаде репортер на БГНЕС.

Блокиран, освен ключовият Орлов мост, остава и пространството пред Министерски съвет или т.нар. триъгълник на властта, заключен между сградите на правителството, на президентството и бившия Партиен дом, който от есента ще е основна сграда на народните представители.

Исканията на протестиращите остават непроменени и постоянни повече от месец – оставка на правителството, оставка на премиера Бойко Борисов, оставка на главния прокурор Иван Гешев, провеждане на честни избори и дистанционно и електронно гласуване.

Спокойно и без напрежение премина вчерашния многолюден протест. Протестиращите донесоха книги и направиха импровизирана библиотека пред сградата на Министерски съвет – първо, за да покажат разликата между тях и управляващите – че са образовани, интелигентни хора, а и за да има какво да чете Бойко Борисов, когато напусне премиерския пост. Хората донесоха и любимата книга на Борисов "Винету”, донесоха му Буквар, учебници по история на 6. и за 8. клас и др.

Майките от "Системата ни убива”, които доброволно премахнаха блокадата от кръстовището пред Ректората на СУ, преместиха лагера си на булевард "Дондуков” и заявиха, че там градски транспорт не минава, няма да пречат на останалите граждани свободно да се придвижват и ще останат на улицата докато не получат желаната оставка.

Днес на Орлов мост ще има и занималня за децата на протестиращите. За целта в импровизираното лятно училище ще има няколко начални учители. 

Водещи

Най-четени