Протестиращи медсестри разпънаха палатка пред здравното министерство 22.03 | 18:18

Протести ще има и в други градове на страната, подготвя се и щафетна ефективна стачка

От iNews

В София протестиращи медицински сестри разпънаха пред здравното министерство палатка с надпис "Без нас няма здравеопазване", предава БНР. 

Тя ще бъде там всеки следобед, докато бъдат изпълнени всичките им искания, каза за "Хоризонт" медицинската сестра Мая Илиева. 

"Палатката ще е тук днес до 18.00 часа и всеки ден ще си я носим и ще стоим, ще я прибираме и ще си я слагаме. От 15.00 до 18.00 часа има разрешение от Общината. През уикенда – не. Пред празни сгради няма да стоим. Ние досега чуваме само обещания. Няма нищо реално изпълнено", заяви Илиева.

  Протести ще има и в други градове на страната, подготвя се и щафетна ефективна стачка, добави Мая Илиева. 

Медицински сестри от Пазарджик започнаха да подават заявления за ефективни стачни действия, тъй като по закон стачкуващите трябва да предупредят работодателя си в едноседмичен срок. Това каза за "Хоризонт" координаторът на протестите в региона Димитрия Димитрова. 

"От днес се подават заявления за ефективните протести, което по закон трябва да бъде 7 дни. Това, за което аз ги призовах в Пазарджик, е да напуснат вторите си работни места. Само един да се махне, започва да се задъхва системата. Няма как да се вържат графиците. Това е достатъчно законово да напуснем вторите си работни места, където не сме длъжни да работим за 30 лева на дежурство и да откажем извънредния труд, което е абсолютно наше право. Няма да допуснем да пострадат пациенти от това", увери координаторът на протестите в Пазарджик Димитрия Димитрова.

Водещи

Най-четени