Протестиращи пред германското посолство: Защо Берлин толерира престъпната БГ власт 12.08 | 19:46

Демонстрантите пред мисията мълчат и са със завързани очи

От iNews.bg

Събираме се, за да попитаме немското представителство у нас защо вече едно десетилетие една от водещите сили в Европейския съюз толерира очевидната организирана престъпност в нашата управленска класа в лицето на Бойко Борисов и неговите правителства, както и на свързаните с тях структури в съдебната система. Това заявиха недоволни граждани пред германското посолство, които се събраха на протест, предаде репортер на БГНЕС.

Протестиращите стояха една минута мълчаливо с вързани очи.

Искаме да знаем как се съвместяват претенциите за върховенството на закона, които съпътстват всяка европейска директива към България, с широко затворените очи на европейския политически елит за техните "партньори" от ГЕРБ, заявяват още протестиращите.

Временно управляващият Посолството Йорк Шуграф по повод на обявения протест пред Посолството на Германия заяви, че за тях е напълно естествено гражданите в Европейския съюз да се възползват от правото си на свобода на изразяване и мирен протест. "Решенията за политическото бъдеще на България се вземат само в България. Ангажираността на гражданското общество и готовността за диалог са основни принципи на демокрацията. Застъпничеството за върховенство на закона и борбата с корупцията са важен елемент от Германското председателство на Съвета на ЕС, поради което ние се застъпваме за нов механизъм на европейско ниво, който допълнително развива и утвърждава принципите на правовата държава във всички държави-членки”, заявява още Йорк Шуграф.

Протестиращите са несъгласни Европа неформално да спонсорира мафиотските структури у нас, които без нейните финансови ресурси не биха могли така здраво да се окопаят във властта, както от началото на членството ни в Европейския съюз.

Не искаме нашият министър-председател да бъде "пиколо" на Меркел и на всички останали европейски лидери.

Ние искаме да прекратим обезличаването на демокрацията в България, за което мълчанието на европейските институции и политически сили допринася вече толкова време, подчертаха още протестиращите.

Водещи

Най-четени