Протестиращи пресрещнаха Гешев в Хасково 29.09 | 17:30

Въпреки че за посещението му не бе съобщено предварително, на излизане той бе пресрещнат от протестиращи граждани

От iNews.bg

С викове "Оставка" и "Гешев е позор" бе посрещнат главният прокурор Иван Гешев на излизане от съда в Хасково. Той беше в града заради среща с местни магистрати. Въпреки че за посещението му не бе съобщено предварително, на излизане той бе пресрещнат от протестиращи граждани.

Гешев отказа да даде изявление пред медиите с аргумент, че е присъствал на работна среща. Той отказа и да отговори на въпрос на протестиращ, който го попита защо не разследва бившия финансов министър Владислав Горанов заради несъбраните 700 млн. лв. такси от организатори на хазартни игри.

Това не е първият път, в който протестиращи причакват главния прокурор. На 24 август множество демонстранти се събраха пред резиденция "Бояна" преди свиканото от него национално съвещание на прокуратурата. Тогава Гешев коментира протестите така: "Мафия сме, защото внесохме светлина в тъмнината. Мафия сме, защото показахме, че няма да допуснем двойни стандарти. Това са "нормални" политическите атаки и опитите да бъде унищожена българската прокуратура, макар и под прикритието на борба за демокрация".

Водещи

Най-четени