Протестиращи призоваха Плевнелиев да излезе в дълъг отпуск 23.03 | 17:45

Хората развяваха знамена и скандираха оставка

От iNews.bg

Десетки граждани се събраха на пореден протест срещу президента Росен Плевнелиев пред сградата на "Дондуков" 2. Те издигнаха лозунги, с който го призоваха да излезе в дълъг отпуск.

Събралите се издигнаха плакати, заковани на дървени дръжки, с надписи: "Плевнелиев върховен разединител", "Това не е моят президент!", "Електронен импийчмънт", "Беден народ – богат Росен".

На някои имаше и колажи, на които лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов води президента Росен Плевнелиев като куче на каишка. Хората развяваха знамена и скандираха оставка. Протестиращите обясниха, че са недоволни от поредния акт на Росен Плевнелиев, с който отново не е уважил институциите с указа си за назначаването на ЦИК. Те призоваха президента да спре да обслужва интересите на олигархични кръгове и да разединява нацията.

"Изразяваме своето недоволство от това, че президентът Росен Плевнелиев за пореден път потъпква законите, за да облагодетелства дадена политическа партия, а както се забеляза, той наруши и Изборния кодекс, в който има участие на гражданските организации. За мен това е неприемливо, защото ако и в състава на предишните избирателни комисии имаше членове на гражданското общество, може би Плевнелиев днес нямаше да се вози в колите на НСО, в качеството си на президент", каза 21-годишният Атанас Атанасов, дошъл пред "Дондуков" 2, за да изрази своето недоволство. Младежът подчерта, че протестът ще протече мирно и шествие няма да има.

Хората се обявиха, че президентът не познава законите и разединява нацията и поискаха да излезе в отпуск до края на мандата.

Водещи

Най-четени