Протестът продължава 09.11 | 14:25

„Борисов е напълно неадекватен при управлението на втората вълна на COVID кризата"

От iNews.bg

В 124-ия ден на протестите "Изправи се.БГ" и "Отровното трио" организираха пърформънс "Леглата не лекуват сами", който се проведе пред Министерски съвет. Лидерът на "Изправи се.БГ" Мая Манолова заяви, че правитеството дезертира от отговорността на COVID кризата и я прехвърля на регионалните щабове, за да пази имиджа си.

"За какво бяха похарчени 1.5 млрд. лв. европейски пари, след като и в момента няма достатъчно линейки, няма достатъчно апарати за кръвна плазма, няма достатъчно апарати за обдишване, няма безплатни PCR тестове?, попита Мая Манолова.

"Ние от "Изправи се" настояваме за безплатни PCR тестове, за всеки който има нужда от тях. Безплатни PCR тестове за всеки българин! Настояваме за повишане на цената на клиничната пътека за COVID-19, за достатъчо финансиране и стимули за общопрактикуващите лекари и лекарате спецалиалисти. Не само обещания, а реални пари", заяви Манолова от протеста.

Поводът е хаосът в здравната система в условията на втора вълна на COVID кризата и липсата на план на правителството проза преодоляване на хаоса с коронавируса, съобщиха от движението на Мая Манолова.

 

"Борисов е напълно неадекватен при управлението на втората вълна на COVID кризата. Девет месеца не му стигнаха за план, а хората умират в линейки, по домовете си, отказва им се помощ. В някои случаи цената на живота е приравнена на цената на PCR тест, без който не те приемат в болница. Борисов и правителството са вредни за здравето на българския народ”, каза Манолова пред медии по-рано и призова премиера за оставка.

На място се появиха и малка група контрапротестиращи, които заявиха, че Мая Манолова с нейния дълъг стаж като депутат няма право да протестира с искане за по-добро здравеопазване, тъй като вече е имала възможност да предприеме тези промени, пише БНР.

Припомняме, че в четвъртък Манолова и "Отровното трио" организираха и събитие под надслов "Изтърканите обувки на 2 милиона българи" пред Министерския съвет за напусналите страната наши сънародници.

Водещи

Най-четени