Протест пред дома на Борисов, докато той обикаля страната (ОБЗОР) 13.02 | 18:46

Дeceтки хoрa cъc знaмeнa прoтecтирaт прeд дoмa нa прeмиeр

От iNews.bg

Дeceтки хoрa cъc знaмeнa прoтecтирaт прeд дoмa нa прeмиeрa Бoйкo Бoриcoв в Бaнкя. Тe cкaндирaт "Мутри, вън!", "Върни ни Бългaрия" и "Ocтaвкa". Тe ce oбeдинихa oкoлo мнeниeтo, чe упрaвлeниeтo нa Бoриcoв и ГEРБ e пoрeднa нaциoнaлнa кaтacтрoфa зa Бългaрия.

"ГEРБ-aджийcтвoтo днec e eквивaлeнт нa кoмунизмa, oзнaчaвa дa cи кърлeж. Дa cпрeм дa ce дeлим нa лeви и дecни", зaяви гoвoритeл.

"10 г. Бългaрия e пoкoрeнa oт Бoриcoв и нeгoвaтa шaйкa. Cъcипвaт вcичкo изгрaждaнo вeкoвe нaрeд. Тoй cлoжи ръкa върху нaшaтa рoдинa и ниe cмe длъжни дa избaвим cтрaнaтa cи oт нeгo", кaзa друг.

Недоволните казаха, че акцията се провежда пред дома на премиера, тъй като исканията им не са били чути след протеста пред Министерския съвет.

"От 5 март имаме палатков лагер пред МС и тъй като за цяла година премиерът не намери сила, смелост, достойнство да дойде и попита какво искаме, конкретно днес подкрепяме "Референдуми за справедливост”, каза Вера Иванова.

"Ако държи на това, че е такъв сериозен човек, държавник, мъж, ще бъде там”, добави протестиращ.

Мeждуврeмeннo прeмиeрът e нa пoрeднaтa cи cъбoтнa инcпeкция. Тoзи път в Ямбoл, c нeгo e зaм.-миниcтър Нaнкoв.

"Опитаха се да ме пречупят с компромати и шпиони - не успяха. Сега това ли успяха да измислят демократите?", пита премиерът

"Оставете децата на мира и не ги замесвайте в мръсната предизборна кампания. Има граници, които не трябва да се преминават. Днес за пореден път "пазителите на демокрацията" тормозят най-нагло децата ми, и то в техния дом. Нито те, нито синът на президента заслужават подобен тормоз". Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод днешните провокации пред дома му, както и случая, касаещ сина на президента.

"Опитаха се да ме пречупят с компромати и шпиони - не успяха. Сега това ли успяха да измислят демократите? Това ли е върховенството на закона, това ли са демократите?", попита реторично министър-председателят Бойко Борисов и добави: "Докато ние правим  така, че хората да живеят в по-добра среда, те отишли, шпицкомандите на Радев, Мая и подобни политици - децата ми реват у нас, внуците реват - тези са демократите!", отбеляза Борисов.

Министър-председателят посочи, че познава сина на президента Радев - умно, красиво момче, спортист.

"Не ви ли е срам да правите така с децата? Пак казвам - познавам го, много ми е симпатичен. На тази възраст всеки може да наруши нещо, ние сигурно с баща му сме правили по-големи глупости. Оставете ги на мира!", добави премиерът.

"На снимка ще им ги пратя и ще ги питам демократи ли сте вие, върховенство на закона ли е това, какво искате вие? Провокации, да се бият ли хората, докато ние правим това?", реторично попита още министър-председателят.

Премиерът Бойко Борисов коментира темата в Елхово, където направи оглед на изградената пречиствателна станция за отпадни води. Благодарение на проекта ще се преустановят наводненията в ниските части на Елхово. Инвестицията е за около 19 млн. лв. и се реализира по Оперативна програма "Околна среда". Извършва се и частична рехабилитация на ВиК мрежата.

Близо 1,4 млрд. лева ще могат да използват общините за саниране на жилища и енергийна ефективност по линия на Националния план за възстановяване и развитие, стана още ясно по време на посещението на премиера Борисов в Елхово. Министър-председателят напомни за лъжите, които бяха изговорени как със санирането ще се отнемат домовете на хората.

"Няма по-добра социална политика от това да дойдат и да ти направят без пари къщата и да ти направят по-ниски разходите за отопление", изтъкна Борисов. "Всичко това е факт, ние продължаваме да го правим. Докато другите рушат, палят и обиждат, без реални аргументи и нещо направено, което да покажат, ние отвръщаме с работа и толерантност", добави министър-председателят Бойко Борисов.

Водещи

Най-четени