Протест пред централата на ГЕРБ в София под наслов "Масово писане и връчване на оставки" 27.07 | 19:42

Тази символична оставка гласи: "Оставка до Народното събрание на Република България от Бойко Методиев Борисов"

От iNews.bg

Пред централата на ГЕРБ гражданско движение "Боец" организира акция под наслов "Масово писане и връчване на оставки".

От движението призовават - "Нека помогнем на премиера да си напише оставката, че явно има затруднения. Ако много го е страх, ще я напишем вместо него. Ако не смее да мине през центъра с всичките протести там, ние лично ще я занесем до Народното събрание".

Протестиращи започнаха да се събират. Има вече и озвучителна техника. Звучат песни на "Ахат", на Васко Кръпката, а иначе демонстрацията е продължение на акцията от четвъртък, когато представители на гражданско движение "Боец" са влезнали в централата на ГЕРБ и символично са връчили папката на Бойко Борисов.

Тази символична оставка гласи: "Оставка до Народното събрание на Република България от Бойко Методиев Борисов" и "Аз, Бойко Методиев Борисов, заради гражданите на площадите и по криминални и корупционни причини, подавам оставка като премиер на Република България. По същите причини подавам оставката и на цялото правителство".

Това са подготвените от гражданско движение "Боец" листовки, които са вече тук, пред централата на ГЕРБ, а иначе лидерът на движението Георги Георгиев обясни избора за демонстрацията пред централата на партия ГРЕБ, тъй като по думите му, това е един от властовите задкулисни центрове на държавата:

"Събираме се с гражданите, подготвили сме и оставки, призовали сме ги и тях всеки да си подготви всякакви форми и размери оставки, които да бъдат връчени и поставени тук, но извън иронията искаме да покажем, както го направихме и пред "Осемте джудета", още един от властовите задкулисни центрове на държавата. Точно на подобни места се решават човешки съдби, решават се бизнеси. Тук се взимат важни решения, които касаят всички нас. Те не се взимат в Министерски съвет или в Народното събрание. Взимат се ето на такива места - в партийни централи, в сараи, в хотел "Берлин", в "Зайчарника" в Банкя, в "Осемте джудета".

"Това е другата идея - да осветлим това задкулисие, да го покажем и ние, гражданите, да се изправим с лицата си и с имената си срещу този модел и да поискаме всички оставката на това корумпирано правителство. Разбира се, неразделна част от искането е и оставката на главния прокурор Гешев", каза още той.

Демонстрацията започна. Ще се проведе в следващия час и след това протестиращите ще се отправят към Триъгълника на властта.

Водещи

Най-четени