Протест спира символично движението на Е 79 днес 30.06 | 13:59

Недоволството е планирано за 17 ч., блокадата на пътя ще е за няколко минути

От iNews

Жителите на селата Владая,  Драгичево, Мърчаево, Рударци и Кладница ще направят символична блоката на път Е 79 на изхода от София, съобщават от организационния комитет.

Протестът e планиран да започне в 17 ч. Спирането на движението ще е за не повече от 3-4 минути.

Протестът е с две категорични искания за изграждане на постоянна система за реверсивна организация на движението и за решаване на проблема с по-бърз и ефективен начин на изход от село Драгичево в посока София. В петък представители на пътната агенция и на протестиращите се срещнаха и се договориха тези проблеми да бъдат решени, но тъй като на жителите на споменатите селища досега са давани много неспазени обещания, те са решили да излязат на протест, става ясно от писмото им до медиите. Живеещите в столичния квартал Кнужево обаче са против реверсивното движение, защото пътните превозни средства натоварват улиците на квартала. Кметът Теодор Петков заяви:

"На базата на реверсивното движение и ремонта на пътя има увеличение около 3500 коли на ден по пътя. Това натоварва изключително много улиците по квартал Княжево. Имаме недоволство от страна на живущите по  този казус, затова, заедно с тях, ще направим обществено обсъждане, на което ще присъстват инициативните комитети и жители на населените места от Владая и от Мърчаево".

Водещи

Най-четени