Пускаме фиш за тотото и по пощата 27.12 | 14:20

В пощенските станции ще бъдат изплащани и печалби до 200 лева

От Ивелина Георгиева

След Нова година ще мжем да си пускаме фиша за тотото и по пощата. Това стана ясно от думите на заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров, след като подписан договор за сътрудничество между Българския спортен тотализатор и министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, предаде БТА.

Услугите на тотализатора ще станат достъпни в 264 пощенски станции след около месец.

Фишовете ще са обработват с помощта на терминали, инсталирани на гишетата на "Български пощи", а над 500 служители на "Български пощи" ще бъдат обучени да приемат фишове и талони.

Освен приемането на талони, в станциите ще бъдат изплащани и печалби до 200 лева, съобщи заместник-министърът.

Въвеждането на новата услуга е в изпълнение на програмата за финансово стабилизиране на "Български пощи".

През 2013 г. правителството осигури общо 9,5 милиона лева на дружеството, припомни Георги Тодоров. Средствата  покриват част от полагащата се компенсация за 2011 г. За доставката на писма и колети в икономически неизгодни райони.

Според заместник-министърът на младежта и спорта Йордан Йовчев договорът ще има положителен финансов ефект както върху Българския спортен тотализатор, тъй като ще се повиши продажбата на фишове, така и за пощите, които ще получават комисионна от тази дейност.

Водещи

Най-четени