Работна група ще заседава по проблемите на ромите 16.04 | 19:48

Задачата на групата е да обобщи предложенията на НССЕИВ

От Ивелина Георгиева

След като група неправителствени организации напуснаха заседанието на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси (НССЕИВ) в Международния ден на ромите- 8 април, от Министерският съвет ще сформират Работна група към НССЕИВ.

В отговор на предложенията от група неправителствени организации, ангажирани с интеграция на ромите в Република България, представени в Отворено писмо до министър-председателя и до председателя на НССЕИВ Деяна Костадинова, секретарят на съвета Росица Иванова сформира Работна група.

Задачата й е да обобщи получените предложения за оптимизиране работата на НССЕИВ и да предложи начини за тяхната практическа реализация.

Предложенията за членове на Работната група ще се приемат до 19-ти април (петък), след което утвърденият й състав ще бъде публикуван на интернет страницата на Съвета - www.nccedi.government.bg .

Първото заседание на Работната група ще се проведе на 23-ти април (вторник) в сградата на Министерския съвет.

Преди повече от седмица група представители на ромски неправителствени организации обвиниха НССЕИВ, че не работи ефективно по проблемите на ромите и се нуждае от оптимизиране.

За целта те поискаха промени в устройствения план на съвета, както и преструктуриране на администрацията, която го обслужва.

Водещи

Най-четени