Радан Кънев: Темата "Петър Москов" е приключила 23.12 | 10:00

Все пак лидерът на ДСБ призна, че държи на здравния министър в оставка

От iNews.bg

Докато здравният министър в оставка Петър Москов критикува доскорошните си съпартийци, лидерът на ДСБ Радан Кънев отсече, че за него "темата "Петър Москов" е приключила". Въпреки случилото се, Кънев все пак много държал на Москов, дори и в личен план. Категоричен е обаче, че не може, когато "една партия е в опозиция, нейн член да води преговори за министър или министър-председател".

"Нашите пътища се разделиха, защото заобиколиха туловището на Бойко Борисов от двете страни, а много е голям Бойко", образно се изрази Кънев пред bTV.

Междувременно Кънев съзря сходство между платформите на ДСБ и новата партия на Христо Иванов "Да, България". По тази причина много скоро между двете формации щял да настъпи процес на обединяване, но първо трябвало да се даде време на хората на Иванов да си изберат ръководство.

Според Радан Кънев партията му щяла да прескочи без проблем четирипроцентната бариера, дори и без партньори, така той коментира социологическите проучвания, които дават 1,4% подкрепа за ДСБ. Социолозите, както политиците, са далеч от хората и не знаят какви въпроси да питат, смята Кънев.

Водещи

Най-четени