Радев: Освобождаването на цивилните граждани, взети като заложници, е показател за хуманност 25.09 | 14:00

Това е заявил президентът по време на разговор със семейства на взети за заложници от "Хамас"

От iNews

Освобождаването на цивилните граждани, взети като заложници, е показател за хуманност, дори и в условията на война. Това е заявил президентът Румен Радев по време на разговор със семейства на взети за заложници от "Хамас", съобщават от пресслужбната към президенството.

От там уточняват и че той е запознал участниците в срещата с проведените от него разговори с държавни глави на страни от Близкия Изток с молба за тяхно посредничество за освобождаването на заловените.

Съобщава се и че в Постоянното представителство на България към ООН в Ню Йорк Румен Радев се е срещнал и с представители на Американския еврейски комитет.

Държавният глава е разговарял и с президента на Виетнам и външните министри на Саудитска Арабия и Оман. Той е благодарил за подкрепата, която Оман оказва в преговорите за освобождаване на капитана и помощник-капитана на кораба "Galaxy Leader", взети за заложници край бреговете на Йемен.

Очаква се президентът Румен Радев да направи днес изказване по време на Общия дебат на 79-тата сесия на Общото събрание на ООН. По-рано държавният глава изтъкна, че тази сесия се провежда в условията на взаимносвързани глобални кризи, както и открои усилията на страната ни за преодоляването им.

 

 

Най-четени