Радев към МВР: Защо бяха допуснати провокатори в Триъгълника на властта на протеста? 04.09 | 17:15

Президентът свика ръководителите на службите, за да отговарят за насилието срещу граждани

От iNews.bg

На втори септември България преживя ден на насилие. Изключително съм загрижен за здравето на гражданите, както и за здравето на полицаите. В тази връзка обществото ни очаква редица отговори. Защо бяха допуснати провокатори в Триъгълника на властта, чиято сигурност е осигурена от полицията и жандармерията. Здравето на гражданите и полицаите беше изложено на риск от необезпокоявани за дълго време действия на провокатори и има ли информация какви са тези хора. Били ли са организирани, кой ги е изпратил и т.н. Това каза президентът Румен Радев на среща със службите, във връзка с насилието срещу протестиращи на втори септември.

Радев попита защо органите на реда приложиха брутално насилие към граждани, огромно част от които нямат нищо общо с провокаторите. Също защо се напада журналист, който многократно се легитимира и не провокира със своите действия. "Има и кадри на използване от полицаите на нерегламентирани полицейски средства, като боксове например".

Президентът попита и за казуса около студента Евгени Марчев, който беше набит още в началото на протестите и дали има наказани.

Водещи

Най-четени