Радев от Шипка: Единствено решение вече е саморазпускането на парламента 22.08 | 13:00

Мафията се опитва да вкара България в глух коловоз, каза държавният глава

От iNews.bg

Управляващите повториха срамния сценарий от 3 март, когато всички планирани чествания и в столицата, и в страната бяха разрешени и се проведоха, а целта беше президентът да не се качи на Шипка и да не говори. Това заяви Румен Радев днес в отговор на журналистически въпрос. Президентът е на връх Шипка по повод отбелязването на 143 години от Шипченската епопея. 

Ако беше толкова загрижена за здравето на хората, властта нямаше да проведе своето масово партийно струпване преди няколко седмици, допълни държавният глава.  "Честванията на Шипка са вековна традиция. Тук се ражда свободна България", изтъкна Румен Радев. "Всеки български гражданин има право да изрази своята свободна воля и да почете този празник", беше категоричен той.

Румен Радев отново подчерта, че пътят към конституционни промени минава през незабавната оставка на правителството и главния прокурор, саморазпускане на парламента и предсрочни избори. Предложенията за промени в основния закон целят единствено печелене на време и бетониране на статуквото, коментира той.

"Мафията се опитва да вкара България в глух коловоз. Опитва се да скрие корупцията, чекмеджетата, записите, беззаконията, рекета зад неграмотните брътвежи за нова Конституция", посочи още държавният глава. По думите му днешният парламент вече е загубил легитимност и достойнство.

Помолен да коментира проекта за нова Конституция на управляващите Румен Радев призова да не се попада в капана на премиера. "Всичко това е с цел да има дебат, да се печели време. Целта е и личното спасение на министър-председателя за сметка на обществото", категоричен беше държавният глава. По негови думи дебати за конституционни промени трябва да се проведат, но след подаването на оставки.

Водещи

Най-четени