Разбиха голяма наркооранжерия край яз. Искър 30.04 | 13:46

Намерени са над 520 саксии с канабис, арестувани са двама криминално проявени

От iNews.bg

Оборудвана наркооранжерия е разкрита при съвместна операция на служители на ОДМВР-София и Агенция "Митници". Около 13:30 часа на 25 април т.г. криминалисти на ОДМВР- София и РУ- Самоков, заедно със служители на Агенция "Митници",  предприели претърсване на комплекс- мотел над язовир "Искър", стопанисван от криминално проявен 62-годишен самоковец.

В хода на действията те установили специално обособени помещения за отглеждане на канабис. В стая, в задната част на ресторанта,имало 16 саксии, засадени с канабисови растения, които се отглеждали  с помощта на вентилационна, отоплителна и напоителна системи. Две от бунгалата на комплекса също били прецизно оборудвани за оранжерии. В тях проверяващите открили  общо 505 саксии,  пълни с перлит. В повечето от саксиите имало канабисови растения, достигнали различен стадий на растеж, а в други - прерязани и окастрени корени на аналогични растения. Оттам са иззети и около 3 кг суха зелена тревиста маса, реагираща на канабис.

Установен е и наемателят на бунгалата - 50- годишен криминално проявен и осъждан столичанин.

По случая е образувано досъдебно производство. Двамата мъже били задържани в полицейския арест за срок до 24 часа, а след доклад на събраните материали в Софийска окръжна прокуратура, наемателят е привлечен в качеството на обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение "домашен арест".

Водещи

Най-четени