Разбиха още една банда наркодилъри в София 30.10 | 16:12

У задържаните са намерени марихуана, кокаин и амфетамини

От iNews.bg

Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения на петима участници в организирана престъпна група за разпространение на различни видове наркотици в София. Участниците са задържани на 25 октомври т.г. на територията на кварталите "Обеля" и "Люлин". Операцията е проведена от служители на ГДБОП под наблюдението на Специализираната прокуратура.

Според първоначалните данни групата е действала от началото на тази година. Лидерът й – Н.Д. е осигурявал наркотичните вещества на едро, а участниците – пласирали дрогата и се отчитали пред него, като всеки от тях изпълнявал и конкретни задачи в групата. При претърсване в дома и автомобила на Н.Д. са намерени и иззети 500 г амфетамини, 360 г марихуана и 6 г кокаин, процесуални действия са извършени на общо 17 адреса и автомобили на участниците, събрани са множество доказателства, в т.ч. свидетелски показания, дадени пред съдия.

По искане на Специализирана прокуратура, на 28 октомври 2017 г. Специализираният наказателен съд е наложил мярка за неотклонение "задържане под стража" на ръководителя на групата и на един от участниците – Ц.Д. С прокурорски постановления на останалите трима участници в групата са наложени парични гаранции между 500 и 2000 лева. По-леките им мерки за неотклонение са наложени от обвинението заради съдействие на разследването и пълни самопризнания за извършваните престъпни деяния.

Водещи

Най-четени