Разногласията за мораториума не отказват подкрепата на ДПС за кабинета 24.10 | 09:48

С мораториума се дискредитира образът на България пред ЕС

От Елица Елефтерова

Разногласията между БСП и ДПС за удължаването на забраната за продажба на земя на чужденци не могат да станат повод за оттегляне на подкрепата на ДПС към кабинета. Това коментира пред БНТ председателят на движението Лютви Местан.

Местан бе категоричен, че ще търси подкрепата на депутати от другите политически сили, за да може по казуса да се сезира Конституционният съд.

Според него удължаването на мораториума означава оттеглянето на България от европейските ангажименти, които е поела. Изборът на страната ни да бъде част от ЕС и НАТО датира от близо 20 години, припомни Местан. Според него случилото се в парламента показва, че популизмът надделява над ценностите.

С мораториума ние казваме на партньорите си от ЕС, че сме ги излъгали, допълва Местан, така според него се дискредитира образът на България пред Евросъюза.

"Не може с акт на българския законодателен орган да се изменя клауза в договора за присъединяване на България в ЕС, защото страни по договора са 27 държави" - категоричен е лидерът на ДПС.

"Политическото измерение на случилото се стои по-високо и малко по-страшно от това, че настъпи първият пробив в "управляващото мнозинство" - казано в кавички, защото БСП и ДПС не правим управляващо мнозинство" - допълни още лидерът на ДПС.

Водещи

Най-четени